Organizator: Eematico Școala de vară la eematico - Ateliere all day (5-12 ani)

Ateliere all-day pentru copii de 5-12 ani


În vacanța de vară, eematico transformă studioul în tărâmul poveștilor sub formă de ateliere all-day. Fie că este vorba de știință, arhitectură sau artă, pregătim fel și fel de jocuri, construcții, jucării de bricolat, experimente, gătit, explorări și chiar plimbări în parc și la muzee. Râzi cu gura până la urechi la boardgames, la filme și la provocările de tip Quiz. Mesele de prânz copioase și gustările sănătoase sunt incluse. Plimbările le vom face la pas sau cu mijloacele de transport în comun.


Săptămâna 8-12 iulie orele 9.00 - 17.00

Ziua 1: Climate change, luni, 8 iulie
Schimbările climatice prin care trece căsuța noastră, Pământul, sunt investigate de noi și micii salvatori. Cauze și efecte? Aflăm prin experimente și jocuri de rol. Care este compoziția aerului și cum este el contaminat, ce înseamnă acidifierea oceanelor și care sunt efectele asupra vieții marine, le descoperim pe toate pentru că avem o zi întreagă la dispoziție. 

Ziua 2: Recycling, marți, 9 iulie
În ziua dedicată reciclării, aflăm că plasticul este unul dintre inamicii Pământului. Nicio problemă, căci avem metode de a repara efectele negative imediate asupra plantelor, a animalelor și a aerului. Sortăm deșeuri, purificăm apa și descoperim cum să refolosim produsele din plastic. Ne facem chiar hârtia proprie de luat acasă cu plante adunate din parc. 

Ziua 3: Agriculture, miercuri, 10 iulie
Cu șorțurile pregătite, dăm startul unui maraton de plantat cu propriile mânuțe. O plimbare la Grădina Istorică (din incinta Grădinii Botanice) ne poartă printre plantele cultivate de-a lungul timpului, printre pomi și arbuști și ne aprovizionează cu răsaduri numai bune de plantat, de luat acasă și de îngrijit cum se cuvine.

Ziua 4: Alternative energy, joi, 11 iulie
O mulțime de energii alternative pot produce curent electric și nu sunt nocive pentru Planetă. Împreună cu gașca le descoperim și le testăm pe toate în orășelul amenajat în studio. Filmele sau jocurile ne relaxează între activități, iar copiii pleacă acasă cu o jucărie bricolată de ei: mașinuța cu velă care utilizează energia curenților de aer.

Ziua 5: Green technology, vineri, 12 iulie
Grija oamenilor față de Planetă se manifestă astăzi prin căutarea tehnologiilor „verzi”. Testăm un generator de curent electric, înțelegem cum funcționează energia geotermală și cum încălzește aceasta casele oamenilor, folosim materiale prietenoase cu natura ca să asamblăm o casă. Își fac loc și experimentele la acest atelier, astfel că împreună cu puștii și puștoaicele preparăm bioplastic folosindu-ne de ingrediente naturale.


Săptămâna 15-19 iulie orele 9.00 - 17.00

Ziua 1: Firefighter, luni, 15 iulie
Ne pregătim ca niște pompieri adevărați să facem față cu succes în cazul unui cutremur. Explorăm planuri de evacuare și încercăm cu ajutorul lor să găsim cea mai scurtă cale spre ieșirea din clădire. Copiii devin coordonatorii unei activități de evacuare și înțeleg mai multe despre ingineria de urgență: stingător, panouri de stopare a extinderii fumului și multe alte lucruri de ajutor. Ne familiarizăm și mai mult cu această ocupație făcând o vizită la Muzeul Național al Pompierilor (Foișorul de Foc).

Ziua 2: Architect, marți, 16 iulie
Intrăm în papuci de arhitect și învățăm cum se face o clădire, de la scară mică la scară mare. Urmărim planurile unor proiecte celebre, precum Turnul Eiffel sau Colosseum. Avem la dispoziție cărămizi din lut pentru a face machetele și ne folosim cunoștințele acumulate până acum ca să ridicăm construcțiile celebre cu ajutorul cărămizilor din polistiren. 

Ziua 3: Fashion designer, miercuri, 17 iulie
Micii designeri de modă pătrund în universul materialelor textile unde, cu ajutorul tiparelor decupează forme de haine diverse pentru a fi cusute acasă alături de părinți. La următorul banc de lucru, copiii își exersează abilitățile motrice brodând forme artistice pe țesătura albă. Manechinii eematicești ne sar în ajutor ca să îi îmbrăcăm și să creăm cele mai trăznite ținute, folosindu-ne de materiale, mărgele, șnururi, panglici, ochelari și câte și mai câte. Încheiem ziua cu o prezentare de modă?

Ziua 4: Product designer, joi, 18 iulie
Ziua designerilor de produs adună o mulțime de tehnici pe care copiii să le testeze și să creeze fel și fel de obiecte de design, cu amprentă proprie. Parcul ne oferă frunze și plante de forme felurite cu care să facem imprimeuri, așa că e musai să facem o plimbare. Creăm vopsea naturală cu ingrediente precum varza sau sfecla și turnăm forme în ipsos.

Ziua 5: Film Maker, vineri, 19 iulie
Înțelegem ce înseamnă să fii scenarist, actor, scenograf sau regizor printr-o mulțime de provocări și surprize pe care le vom anunța în curând (TBA).


Săptămâna 22-26 iulie orele 9.00 - 17.00

Ziua 1: Ancient civilizations, luni, 22 iulie
Nativii de pe trei continente intră în scenă, iar copiii vor putea să le descopere particularitățile, să îi îmbrace și să-i decoreze în mod potrivit. Ridicăm adăposturile, reprezentate de „teepee”-uri, și încercăm o serie de obiceiuri ca să înțelegem cât mai bine toate aceste culturi: pictură pe față sau chiar exercițiul picturii cu henna. Lipsește o vizită la Muzeul de Istorie Grigore Antipa, așa că o notăm pe listă.

Ziua 2: Tools & furniture around the world, marți. 23 iulie
Pregătim pentru această zi provocări în fel și chip pe care copiii trebuie să le rezolve folosind o serie de unelte din timpuri străvechi sau din ziua de azi. Testăm uneltele având la dispoziție o serie de materiale, de la sculparea în BCA, până la construirea cu placaj de lemn. Încheiem aventura cu un proiect de bricolaj numai bun de luat acasă.

Ziua 3: eematico Olympic Games, miercuri, 24 iulie
Anul acesta organizăm propriile „jocuri olimpice” la studio și în parc, pentru că dedicăm această zi...SPORTULUI. Ne antrenăm printr-o mulțime de variante și la final alegem ce ne-a plăcut cel mai mult ca să continuăm și acasă!

Ziua 4: Symbols around the world, joi, 25 iulie
Explorăm rând pe rând simboluri care stau la baza identității culturale din diferite țări ale lumii și facem o expoziție cu obiecte. Fie că ne creăm propriile măști venețiene din lemn, meșterim obiecte de decor din hârtie sau construim tot felul de obiecte reprezentative pentru anumite țări, ne simțim ca și cum am face un ocol în jurul Pământului.

Ziua 5: Multicultural Arts, vineri, 26 iulie
Ziua de explorare a artelor din diferite culturi a sosit. De la caligrafie și la realizarea bibelourilor din lut, până la pictură după artiști faimoși și crearea păpușilor de sfoară, descoperim tehnica pe care o îndrăgim cel mai mult și plecăm acasă cu opere de artă proprii.

 

Card de membru

În fiecare zi de Școală de vară primești un punct. La 5 puncte adunate, primești o insignă, la 10 puncte adunate primești o marionetă de asamblat și la 15 puncte adunate primești o jucărie eematico kit de asamblare.

 

Detalii:
Organizator: eematico

Adresa: Splaiul Unirii 160, etaj 2, Bucuresti

O zi din cadrul Școlii de vară se desfășoară între orele 9.00 - 17.00. Atelierele sunt dedicate copiilor între 5 și 12 ani. Mesele de prânz și gustările sunt asigurate de noi.

Preț: 180 lei / zi.

Preț pe săptămână (5 zile): 855 lei.

Dacă achiziționezi 2 săptămâni, prețul este de 1500 lei iar dacă achiziționezi 3 săptămâni, prețul este de 2025 lei.

Pentru frați se aplică o reducere de 10%.  Pentru prieteni se aplică o reducere de 5%.

Vă rugăm să citiţi regulamentul de participare la cursurile desfasurate de Eematico, precum si conditiile de recuperare a orelor pierdute. Prin comandă sau transmiterea formularului de inscriere, confirmaţi că aţi luat la cunostintă cerinţele prezentate in acest regulament.

Cod Produs: eematico4-9-2590-7963 Ai nevoie de ajutor? 0749.273.854
  • Descriere
  • Review-uri (0)

eematico este o organizație care deschide drumul spre inovație a programelor educaționale, printr-o abordare proprie menită să dezvolte abilitățile de viață pentru secolul XXI. Facem asta prin învățare experiențială, bazată pe joacă, procesul fundamental de învățare, precum și prin construire și cu ajutorul materialelor noastre didactice.
 

Copiii descoperă domenii variate într-un mod educativ și distractiv!

Planifică, construiesc, se distrează și învață să aibă încredere în forțele proprii, să folosească inspirat resursele personale, să distribuie corect merite și responsabilități, să-și poată evalua singuri acțiunile și deciziile.

Își dezvoltă abilitățile de a lua decizii, de a rezolva probleme deschise, de a planifica, de a comunica și colabora, de a ști când este bine să fii competitiv, de a folosi responsabil tehnologia umană, de a face, de a fi creativ.

În toate regăsim cunostințele academice care sunt strâns legate de activitățile noastre de bricolaj, construire și joc.

eematico visează la o lume în care educația ține cont de cât mai multe din nevoile și aptitudinile copiilor și susțin înțelegerea, în defavoarea achiziției oarbe de concepte și metode de lucru, astfel încât aceștia să poată profita cât mai bine de cea mai fertilă perioadă a lor pentru învățare: copilăria.
 

eematico e de părere că JOACA ESTE TREABĂ SERIOASĂ!

Scrie un review


Suport clienti 9:00 - 18:00

0749.273.854 contact@edumarket.ro
close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!